mobilen är i mina händer.. nu!

Dagens privat-hjälte är namn Matilda Olsson! Eller ska vi säga John Pettersson! jajaja båda får vara mina privata heroes idag för dom insåg att Lisas klumpighet tagit över ännu en gång. Vill säga att de hittade min mobil på buss sätet!
.
Just när jag hoppade ur bussen tänkte jag "förbannade dumma dumma dumma Lisa" Men smart som jag var tänkte jag, "jaaaaa jag skyndar mig och ringer någon som är i bussen som kan ta den". Vilket jävla blob-head jag är idag alltså!!
.

jag kunde ha låta tårarna komma men banne den som ge sig!

Jag vakna imorse och slet på mig understället och gick ner och säger till Linnea och mamma.
- Okejdå, jag följ väl med och åk skidor då...
Jag tror att det kan vara en av mina sämsta beslut ever. Är man minst i familjen Andersson så blir man prioriterad sist av alla. Så jag fick ta "typ 1 meter-stavar" och sen blev det skidor med varken fäste eller glid och kopiösa mängder med träningsvärk i hela kroppen dessutom. Ingen vidare bra kombination det där inte...
.
Linnea sa:
- men Lisa det var väl härligt att vara ute iallafall, och titta på allt fint!
.
Men kära nån jag var tvungen titta ner i marken för att kunna ens dra mig fram med mina en-meter-stavar!

frilivare

Ledighet från skola är dagar man behandlar som sista dagen i sitt liv. Igår så tror jag vi körde en tävling som gick ut på att hinna med så mycket som möjligt på en dag. Blandannat Björnåkersskola-besök, isladan, skotertripp osvosv.  Vi lever upp till vårt namn friluftsarna..
Det blev bara att somna sen kliva upp igen. Vaknade samtidigt som tuppen imorse och begav mig till stan för att gymma på 360 med Linnea. Å nu är det inte ens liiiiite roligt att besöka Burträsk gym längre... förbannat också!
.
(ett ond ord om Burträsk... inte bra lisa)
.
.
.
.
Simon en hälsning till dig! Se så fint jag tar hand om skotern!
( Simon ringde tillochmed och hörde om hur det var med skotern, om den var hel vill säga. Men jag låtsas att han ringde och ville höra om jag var hel istället)
.

3 härliga bilder

Ebba & Amanda kommer imorgon till Burträsk, Hurra för det!
De lyckas alltid att få lisa att le, spelar ingen roll hur man än mår, de lyckas jämt !
vad tror ni jag gjorde bakom kameran? JO LOG!
vill bara avsluta med anki bara för att hon är bäst!

new york

Ska sanningen fram så har jag inte viljat skriva nånting. Visst har jag haft tid men inte viljan. Men nu är det slut på dumheter för den här gången. I veckan har jag haft ledigheten på min sida.
Idag så var centrumbussen in till stan seg naaanting så vi ringde Nikolina och bad henne underhålla busschauffören så att vi skulle kunna hinna med hjoggbussen till burträsk.
Undra vad Nicko körde med för taktik, troligen använde hon sig av "nuyt nuyt nuyt nuyt" taktiken för hon lyckades ju! jag kunde tryggt åka hem med hjoggbölebussen.
Eller tryggt och tryggt. Jag och Nicko råka somna lite i bussen sen vakna Nicko med munnen i blöt och tjuter
" ÄR VI I ÅBYN"
Då vakna jag med BAMSEfart och fick panik, för ni som inte är burträskare så går inte hjoggbölebussen förbi Åbyn. Ajah
.
På tal om nuyt nuyt nuyt taktiken så måst ja bara få tillägga och säga JAG ÄGDE ER Petter, Rooby och Nikolina!
New york New york! NUT NUT!
.
Hitta en fin bild på mina första barndsomsvänner Petter och Nikolina!
.
Eftersom att ja ägde rooby också släng vi en crazy bild på han å!

lisa nikolina andersson

Jag vill tacka för alla gratulationer, tack söta ni!

två bilder

Tänkte ta igen lite med att göra flera inlägg idag. Har rotat i en mapp som ni kan få se. Tycker den andra bilden är lite... jaaa lite.. speciell!

Delar med mig om en rysslandshistoria

Eftersom att det sker en massa flyttningar i huset nu när Simon ska dra ut och jag flyttar upp så är det ganska mycket som ska sorteras och städas. Mamma hittade en liten bok som jag hade som en dagbok när jag var i Ryssland. Riktigt kul det var att läsa. Tänkte dela med mig en dag när jag var där.
.
.
Lördag 1/9
.
Vi ungdomar for på ett disco som var anordnat för vi svenskar. Karro gick fram till den snygga killen Sacha och bad honom att inte röka inomhus. Då kom en annan kille och blev svartsjuk och slet ut Sacha ut genom dörren och börja sparka på honom. Det tyckte jag var hemskt. Sen gick karro fram till Sacha och tröstade honom. Då blev den andra killen svartsjuk igen. Det blev världens slagmål och de börja slåss med stora timmerstockar. Jag hade börjat grina för länge se för det var jätte otäckt. Men Rene och Kajsa trösta mig.
Tillslut kom en vuxen svensk och fick slut på bråket. Han blev slagen och tappade glasögonen. Men jag gick och letade dom och kunde ge han dom sen.
Stackars Karro hon är helt förstörd. Och stackars mig jag är ju så liten för sånt här, en massa kärleksproblem är vad det är... Jag är ju dessutom yngst.
HAHAHAHA, jaaasi det var verkligen ett minne det där. Jag gilla meningen. STACKARS MIG JAG ÄR JU SÅ LITEN! HAHA

Gårdagen

Gårdagen blev tillbringad istan hela dagen  tillsammans med hela stora dubbelfamiljen Anderssons. Linnea och Karro går ju på någon LC- blabla diet-tjosan och föredrog en dag med aktiviteter istället för en massa fika nu när vi är så många som fyller år i Januari. Lika lätt sagt som gjort. Blev bland annat laserdome och bio.
Det var ooooerhört härligt att Lisa Nikolina Andersson blev rankad etta av tio.
Det bästa av allt var att jag spöa den sju-naglade storebrodern också!!!

Lisa est très stupide

Skulle ha lyssnat på mamma, jag måste lära mig att mammor alltid har rätt! Jag borde ha stannat hemma från skolan. Men envis som jag är så for jag på sista lektionen och gjorde svenskaprovet trots feber.. Läraren frågade före provet om jag mår bra, jag svara ja. Efter provet var gjort och att han läste att jag skrev hjärnsläpp på en fråga så frågade han mig igen.
- Lisa du mår inte bra va?
....
Det är som att någon har klippt av ledningarna i huvudet på mig. När jag tillexempel satt och prata ett tag om ett ämne så säger jennifer:
- Eller hur Lisa?
- Ursäkta, men det är nå fel på mig, vad pratade vi om?
..
Ikväll blir det en lugn kväll ovanligtvist!

återigen kattjäveln

Det jag har gjort under dagen skulle inte ens bli 5 punkter tror jag.. Men när jag gick på min "20-stegs-runda" så hörde jag något i skafferiet. Det första jag tänkte var att det måste ska vara en råtta. Det andra jag tänkte var att FAN det är spöken igen, jag hann liksom tänka "det här måst ja skriva på bloggen".
Jag öppnade skafferi-dörren och då rullade det ut en potatis på golvet...
Vadå potatisar kan väl inte låta så där tänkte jag. Men då låg kattjäveln på tredje hyllan och åt råa potatisar.....
..
Den dumma kattjäveln är ju helt störd.. tur som fan att jag hörde kattjäveln annars hade han kanske gjort sina behov (så vackert som det heter) i skafferiet... UUUUUGGGHHH !!!isbit

Ops, har glömt att skriva. Jag har gått och blivit sjuk. Men eftersom att jag går friluftsliv så är jag riktigt duktig på kartor så jag har redan hittat rätt tillfrisknings-stigen!
Jag trodde bara för några minuter sen att min tid i livet skulle vara över. Eftersom jag är är febrig, sevettig och äcklig bestämde jag mig för att hämta en isbit. När jag kände att jag var trött så lutade jag mig bakåt, och då lät det SMACK och huvudet for rakt i väggen, och då satte jag isbiten i halsen.
..
Jag tänkte, SHIT jag dör! Jag kommer kvävas till döds. Jag kommer bli en liggandes avatar och bara strypas till döds. Sen kom ja på att isbitar smälter. Somsagt, jag är bra på kartor och hittade ännu en gång till överlevnads-stigen.
..
Tänk om mamma hade hittat en blond avatar i sängen! naeeee inte vacker syn alltså...

Grattis Simon

Jag vet att du smygläser, så grattis på dig brother. Nu är du 20 år vuxen på riktigt! eller iallafall på papper...

..glädjedödare

När jag gick till bussen i morse, vet ni vad jag såg? Nää de vet ni inte men det vet jag!
Det var våran före detta blåa skoter som bara stod mitt i centrum! Min fråga är hur kan man vara så dum i huvudet och köpa en blå skoter för 17 med rosa medar och sen byta färg på medarna till svart. Skotern var sig inte lik... Det syntes att skotern hade förlora livsgnistan.... hur kan man göra en sån stor och dålig förändring? :( Jag blir rent besviken!
.........

leder?

Fick en finfin information i morse om att vi inte hade någon idrott och att vi kunde ta nästa buss!  Ja det var ju bara att vända in genom huset igen och skriva här istället.
.
Jag har alltid undrat om vad som händer om man knäcker leder, fingrar, fötter, tår, knä nacke rygg osv..
Har hittat några textrader om hur en knäckning funkar..
"Det är trycket i ledvätskan som hela tiden får upplösta gaser (kväve, koldioxid och syre) att forma gasfickor. När leden knäcks, faller trycket genom att gasfickan töms mot ledens membran och ljuden provoceras fram. Sedan tar det flera minuter tills det finns tillräckligt med gas för att återigen kunna ge ljud ifrån sig"

Okej en fråga nu. Kommer Lisa att sluta knäcka leder?
SVAR: NEJ! Visst man kan säkerligen få fula händer när man är gammal, men jag har redan så krokiga fingrar så Haaaaaaah..
.
Gud vad jag byter ämne hela tiden, men jag ville bara sluta med att visa på ett ungefär hur trött jag avr igår, bilden stämemr ganska så bra på hur jag såg ut igår efter en sömnlös natt!
lämna inte simon och hemma själv

I helgen har mamma och pappa varit borta och endast Simon och Lisa hemma. Jag tänkte att nu jävlar ska det ske nåt kul, men jag gillade tanken att bara vara själv och ha det lugnt och bra. Jag tänkte i allafall så. Det var inte ens i närheten av lugnt... Jag tror under den här natten så var min arg-hets-nivå uppe på toppen,. Inte nog om att jag fick köra ole dole doff med katterna om vilken katt som skulle tillbringa natten ute, utan jag var tvungen köra ole dole doff kinke lane koff med Simons kompisar om vilken jävel som skull ut genom dörren. Tillslut blev det lugnt och jag kunde somna om för 5 gången. Asså i mitt hus får man inte bete sig hur som helst, det finns gränser!
..
Jag vet itne hur många gånger jag gjorde så här som Nikolina under en och samma timma!

lördag

Förstår att ni väntade er mer sådär en fredag kväll men icket. Jag kan ju bara dra lite snabbt om vad som pågår i Lisas life.
Som ni vet så påbörjade jag för typ en månad sen en redovisningen om gudar som slutade med skräck, chock och tårar. Igår satte jag punkt för den redovisningen. Som om det inte räckte med 15 tjejer som tänker "ska hon klara det här eller inte" så skulle dessutom rektorn vara där. Hon lyckades verkligen pricka EXAKT fel tillfälle.
Två gånger på en vecka har dessutom jag och Jennifer varit tvungna att vinka på bussen att stanna... inte OK
..
Igårkväll fick jag prova på något som inte tillhör min vardag. Jag bestämde mig för att tillbringa min fredagskväll med mina kära syskon Johannes, Simon och Karro. Som ni såg så fyllde Karro år, och hon hade ett sånt här kalaspartaj i sin lilla 1:a. Gästerna var nog uppe vid 40 pers Men trevligt var ordet jag sökte iallafall.Grattis världens bästa syster Karro

Den 14 Januari det är ju mina kära syster Karros födelsedag. Dessutm fyll Syster Linneas kille Nils år och Min moster.
Grattis på er!
snögubbe

Nu är livet på play igen och livet är väldigt likt sig. Livet sätter alla noter rätt. Idag kan jag inte påstå att jag står för mitt eget skinn eller är stolt över mig själv som man också kan säga på ren svenska.  Man ska normalt vara på lektionerna, speciellt om man heter Lisa andersson. Men idag stod det väl ÖVERTALBAR på pannan, så det sluta med att jag och Jennifer var på mattelektionen åkte hem med ett-bussen. Vi dök genom snön för att hinna med bussen, och när jag klev in i bussen sa chauffören:
- Kommer det fler snögubbar?
Först fatta jag  inte vad han mena men när jag titta på mig själv insåg jag hans försök till humor...Nu kom lite personliga kommentarer
Sanna: Du ska ta reda på Lundmark familjen, !
Nikolina: Jag tror på dig!
Linnea: Ring mig!
Amanda: krya på dig!
ViKtor Br: Grattisgrattis på din födelsedag
jag städar jag, gör du det? NEPP

Jag bruka ha som vana att varje gång jag börjar om skolan efter ett lov brukar jag städa allt och inget. Man ska alltså kunna slicka golvet och det ska inte fastna en enda dammtuss på tungan, de är liksom mitt mål i allafall...
Nu är den obligatoriska städningen över.
Har tittat över vårens schema också.. shit det är ju dröm schemat i jämfört med vårat förra. Härligt!!
Vad mer har Lisa på hjärtat och kan dela med sig tro? Naaa jag tror jag inte har något på hjärtat för tillfället.
Den här bilden är härlig!

Lösenord på bloggen

Jag har funderat nu ett tag på det här om bloggningen. Jag bestämt mig för att börja blogga med lösenord på bloggen. Så jag har begränsade läsare där jag bestämmer om vilka som ska ha lösenordet. Ni får helt enkelt prata med mig om ni vill ha lösenordet. Kommentera eller skicka mail eller något. !
För jag vill ha lite bättre koll om vem som läser.


natten mellan den 7 och 8 januari

Vi blev tillslut 6 st  tappra hjältar som tog oss till stan för att spela laserdome. John vann båda gångerna, han har dock erkänt sig till mig att han fuskade till sig vinsten genom att gå och skjuta på dom andra västarna som inte var med i spelet,
(så då vet ni det victor, robin, anki, matilda)

Om vi säger så här. Kvällen började ju som stabilt, men nu i efterhand tänker man så här: VAD HÄNDE?TEAM LOSERSTEAM BESTTEAMET som aldrig fick nån gemensam chansKVÄLLENS SNÖ BORT PUTSARE
Victor åhman bygdsiljumRobin Andersson Bygdsiljum


John Pettersson Svedjan, Mora
Grrrr mjaaaauu

laserdome på kartan

Planerna är så gjorda att jag och 8 andra goda vänner ska på laserdome. Min gissning är att det står i deras planeringsböcker " VARNING kl 19.00 kommer ett stort pucko" För det var den känslan jag fick när jag ringde och bokade. Äeeh jag är van att bli kallad pucko, så det här kommer nog gå bra.
Nä nu ska jag slänga av mig den gröna handduken från huvet och snöra av mig den turkosa handduken och börja sätta fart, tjing

En fundering!

Kan ni se skillnad på Björkved och Tallved? För jag har ingen aning.. Och jag tycker det inte är konstigt för att jag inte vet heller. Men hela familjen och släkt och kompisar till mamma och pappa skratta gott åt mina kunskaper om ved... Det var nästan så pappa skämdes.
Så min fråga är om ni kan se skillnad på björkved och tallved? Jag hoppas ni int sitt å skratta åt mig nu..

grisen med tassar

Till Linnea! : Bodil ha det bra här, vi tar hand om henne så väl! var inte orolig...

Jag och Simon packade in de tre odjuren in i bilen och for ut en sväng. Minigrisen även kallad Bodil försökte hoppa över baksätet, det som hände då var att grisen satt fast. Där satt hon verkligen fast PÅ RIKTIGT! Där önska hon säkert att hon hade tänkt ett steg längre fram hahhh.

kvarnberg och jvm

Jag och skoter går inte ihop, det bara är så. Vadå råttor och katter går inte ihop, vatten och olja går inte ihop, och  lisa och skoter klickar inte direkt så där jättebra..
~~~~
* Höll på köra på ett stängsel
* Höll på  köra på en hund
* Höll på köra in i Jennifer
* Höll på köra av bron
Namen vi har ännu en gång varit i Kvarnberget och grillat. Sen förflyttade vi oss till soffan i Lisas hus framför JVM.
Förlusten firades med korvgrillning framför brasan. Mysigt värre!

2 janu

Jag har blivit ägare till en ny liten elektronisk fick-kompis, med namn svarta samsung med touch. Jag hatar touch, men jag har ju två ben och tio fingrar och en näsa som alla andra så varför ska inte jag också ha en touchmobil.
Planeringen ser så ut att det kanske bli till kvarnberget och grilla ikväll, och imorgon kanske det rent ut av blir en tur.

välkommen 2011

Men hej 2011 kom in kom in, vill du ha kaffe?
Villa Villekullan har under 4 dagar haft besök av Bobby och Robin 3 gånger . Deras humor är från Pluto och jag känn mig som ett urblåst ägg när jag försöker förstå deras skämt. Men trevligt var ordet jag sökte iaf. De klagade på mig och de var besvikna över att de inte har fått sett deras ansikten på min blogg. Och jag ber så hemskt mycket om ursäkt.
Men det jag ville komma fram till var att när dom var här så bestämde vi att det skulle bli nyårsmiddag hemma hos mig. Trots att Emil hackade gurkan stora som klossar, och Robin bjöd på otvättad sallad så vart det riktigt trevligt ändå.
:::
Så gårkvällen började hos mig, Sen förflyttade vi oss till Matilda. När vi inte hitta något trevligt spel så kom Anki på att vi skulle leka en lek med smärta, leken avslutades med blodsprängda och blåa händer. Efter 12-tiden var jag med Simon. Så kvällen sluta där nån gång vid 6-tiden iallafall !
Bilder från kvällen igår.

RSS 2.0