Grattis farmor på födelsedagen

Idag den 31:a augusti skulle vår älskade och saknade farmor Alice ha blivit 94 år. Jag hade gärna kommit med en blomma på hennes grav för att fira henne. Men nu är jag säkert i Spanien eller nåt annat land, och försöker mig på engelskan. Jag vet ju vad jag släktar på. Åter igen min favorit kommentar,
- Kan du säga något på engelska farmor?
- Johodå.......Kitos (tack på finska)
 
 

Pinsamt Lisa, pinsamt

Nu när vi lämnar Belgien och deras goda choklad förbereder vi oss återigen för Paris! När man har åkt tåg alldeles för länge så kommer man ganska ofta till tröttstadiumet.

Nyligen hände en fruktansvärt pinsam incident, och jag vill helst bara hoppa av tåget. Amanda uttrycker sig på vårt fina språk att hon vill klippa sig.
Vi föreslår att Amanda ska klippa sig på en salong i Paris. Men då var det ju det här med att förklara hur frisyren ska se ut på franska, eftersom fransmännen har problem med engelskan.

Alicia tycker att jag som ha läst franska bör kunna Få till något. Så jag drar till med en fransk mening, och eftersom att Lindströms inte förstår franskan överhuvudtaget så kan jag säga exakt vad jag vill.
När jag har sagt min mening säger Amanda att det där lät riktigt proffsigt och anlitar mig direkt som tolk på frisörsalongen. Men plötsligt vänder sig hela tågvagnens passagerare och glor och blänger på mig. Då kom vi på att nu förstår ju alla vad jag säger. Jag ångrar genast min mening..... Fan så pinsamt! Jag sa
" hon föredrar att klippa sig som en blå gris"


Amsterdam

Vi tänkte oss till Paris, men så blev inte fallet. Vi valde att stanna i Amsterdam. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är i chock! Det här är en helt ny värld för mig! Vackert som en saga.


Tågplats

Det var spännande det här med alla dessa tågbyten. Jag försöker förklara för en tant att hennes grejer är på min plats där jag ska sitta. Hon stirrar surt och tar upp hennes reservation..

Men sen säger en annan tysk tant till mig " you can sit here if you want "
Jag bestämde mig på en sekund exakt hur jag ska bli som tant! Joooh världens snällaste tant ska jag bli!

Det gäller nämligen att man ska reservera platser, om man vill vara säker på att få en plats. Detta oavsett biljett. Reservation kostar kring 4eu.


Nästa land

Då var det dags att lämna Berlin, vi tänkte åka till Paris, men vi valde att ta tåget till Amsterdam alltså Holland istället! Därefter får vi se,


Tåg och färja

Justja, när vi skulle åka tåg till Tyskland så var vi tre zombiesar som klev på tåget. Vi sov som djur tills tåget bara stängde av sig! Vi alla 3 tittar på varandra, vad är det som händer??
Folk springer ut från tågen. Och vi följer efter. Alicia säger, "vi kanske är på en båt" jag och Amanda skrattar och tänker att hur knäpp får man vara. Men när vi går ut från tåget ser vi vågor, vatten och allt! Viiiii ärrrr på eeen färja!! Hur kan vi ha missar den detaljen?


I Tyskland

Äntligen är jag och Lindströms i Tyskland. Vi har hittat boende i Berlin bredvid tågstationen. Och vi stannar två nätter. Vi har faktiskt just satt oss på en turistbuss och ska åka genom Berlin. Vadå är man turist så är man.

Första tågresan hit gick super, vi har kommit på att tåget är vår trygghet. He på sig en filt och sova, wiieh så skönt.


(Skulle publiceras första natten)

Vi bestämde oss för att vaka första natten i Köpenhamn, så det vi gör nu är att vänta på tåget som ska ta oss till Berlin, 7.34
Vi ha fått oss en liten guidad tur genom Köpenhamn av två supertrevliga människor, men just nu sover Amanda och Alicia, och jag är vaken och vaktar väskorna! Vi har bestämt oss för en sak!
SÄKERHETEN går först! Speciellt efter den där lilla tågincidenten hahah


En halvknastlig spikrak väg åt rätt håll

Det har blivit en lång dag, vi är nu äntligen framme i Danmark! Det har absolut inte varit en spikrak väg hit. Jag vet egentligen inte hur ärlig vi ska vara. Men jag blev lämnad på flygplatsen och jag såg hur Alicia och Amanda åkte iväg med tåg! Jag stod som en chockad Björn. Amanda tänkte dra i nödstoppen! Efter en stund, hitta vi varandra igen.
Mamma jag vet att du läser, men ta det lugnt det här var absolut första och sista gången!!


då gick tåget

Jag har frågat rätt så många som har gjort en tågluff tidigare. Typ hur går man tillväga? vilka länder är bäst? vilken valuta? Vad ska man ha med sig? Här lägger jag in svaren, för ni som är nyfikna.
 
Biljetten vi har köpt är ett interRail kort som räcker i 22 dagar och kostar cirka 3000kr.
Prag sägs vara den finaste staden, och den bör man definitivt besöka.
Två saker som rekommenderades var våtservetter och filt.
Nu åker jag vi hörs under vägen.

bilder

Tänkte dela med mig av nå bilder från vita fonen.


JUSTJA!! Molle ha flyttat hem!! NEEEJ
Stämningen då.... bobby tar fram gitarren..

Feeling Amanda Feeeling!

Kroatien --underbaaaart

Grabbarna burträsk
 

haakuna

Många inklusive mig själv är nyfiken på hur vår rutt kommer att se ut. Det är svårt för oss att svara på, eftersom att vi inte har någon aning. Vi vet med säkerhet att vi har en flygbiljett till Köpenhamn, men sen då? Haakuna matata!
Jag ska försöka mig på att uppdatera mrslisa så ofta som möjligheten finns, så håll utkik om ni vill veta hur det går för oss.
 
 

Imorgon är dagen med stort D

Okej mina vänner, det närmar sig innan det verkligen händer. Jag Lisa Andersson ska tågluffa i Europa tillsammans med min blågröna väska och två Lindströmsflickor. Imorgon är dagen här, och jag är riktigt supertaggad. Det här kommer bli en resa och ett minne att bära med resten av livet, oavsett hur det än går.

Jag har jobbat min sista helg på kiosken, och det känns helt OK att lämna det för en stund. 
Igår var det inflyttningsfest för vår nya granne, och den kvällen var definitivt ett bra avslut. Jag kan lämna burträsk för en stund med gott samvete. För ni Burträskare är ju helt underbara allihop!!

 
 
 

fredag äntligen fredag

Jag tyckte själv att jag inte var redo att träffa på björnungarna i Kvarnberget idag. Så jag valde att ta min löptur på den så gott som björnfria holmen. Jag vill gärna ha ett björnmöte, men helst inte nu. Jag vill verkligen göra tågluffningen först, sen är jag nog mentalt redo på att träffa bruna lufsen. 
 
Igår var jag på min livs första kräftskiva. Det var ballt, det var trevligt framförallt. Det ska ske lite oftare nu än vart 19:onde år har jag bestämt mig för. Det är lite trist att en sådan maträtt skulle serveras på det årspannet.
 
 

lite kuriosa från sista dagen på campingen.

Idag hade chefen hittat på lite annorlunda arbetsuppgifter till mig.
Man kan säga att jag har gjort ett jobb som varken är för de, bacillrädda, spindelrädda, höjdrädda eller för de som på något sätt är självmordsbenägna..
Jo annars då? När jag dammsugade ett helt tak så hade jag rätt så hög musik i lurarna. Resultatet blev så att jag hörde inte om dammsugarn var på...15 minuters dammsugning åt fanders. Annars är livet på topp faktiskt.
 
 

tisdag

Just nu väntar jag på att Alicia ska sluta jobba, så vi kan åka in till stan och göra våra slutliga ärenden. En hel del saker skall införskaffas. Så här kommer mina sista dagar att se ut, rätt så fullprickat schema.
Onsdag: jobb
Torsdag: kräftor i Mjödvattnet
Fredag: Surströmming på Vinkelgatan
Lördag: kvällsjobb
Söndag: Jobb lite packning
Måndag: lite packning sedan mot Luleå kallax
 
 
 

göra om luffar-rutten?

Idag har jag och Lindström nr 2 pratat om att göra om luffar-rutten. Alltså ta ett vänstervarv istället för ett högervarv. Det betyder att vi ska börja med Frankrike, Spanien istället för Tyskland, Polen osv.
Sammanfattningsvis så har vi egentligen ingen som helst aning om exakt hur detta ska gå till.
Men en klok familjemedlem har lärt mig att tänka såhär:

"Att oroa sig i förväg är som att betala på ett lån som man ännu inte har tagit"
 
 Under 19 år har jag aldrig någonsin varit borta en månad från er två. Det är en av de stora anledningarna till att jag inte kan flytta ifrån er. Ni betyder ju sjuhundrades mycket för mig.
 

på tal om bananer

Har jobbat min sista helg på campingen, troligtvis min sista helg på typ.. hela mitt liv. Efter fyra år känner jag att jag har gjort mitt där nere. 

Imorgon är det en vecka kvar innan vi tre ger oss av, jag håller på att spricka av längtan. 
Jag vill släppa Burträsk, rutinerna, vardagen och det "normala" för ett litet tag. Nää nu får vi hoppas att veckan går supersuperfort!

På tal om ingenting, drömde jag om min skäggiga älskling inatt.
 

Skolan är bara ett kapitel, ett fint sådant

Jag tycker det är otroligt skönt att inte behöva vakna och fara till skolan, för jag har tyckt skolan har varit en plåga de senaste åren. Men hur kul hade vi inte, Spfl3B ??
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

Lördagmorgon

Igårkväll var jag hos Karlsson/Anderssons, och vi gav oss på att göra hemmagjord pizza. Därefter tog vi oss till Kvarnberget framför en lägereld, Lisa gillar!

I helgen är det Lisa som står som campingvärd på Burträskcamping. Jag gav mig ut på min första städningsrunda för dagen, och när det var dags att gå på herrarnas toaletter sitter en gubbe på toa med vidöppen dörr. What??


Vart tog den lilla söta flickan vägen??

 
Har besökt tandläkaren sista gången som "barn", - det går verkligen ut för nu.
På min lediga dag ska jag även passa på att göra ett bankärende,-  ja ni hör.
Ikväll blir det middag med ett par goa människor, - ja ni förstår nu äre kört, jag är gammal på heltid!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den 26:e smäller det!

Då finns det ingen återvändo överhuvudtaget. Nu är det klart och betalt!!
Den 26:e augusti kliver jag och mina två Lindströmsflickor på flyget som tar oss till Köpenhamn.
Därefter påbörjar vi vår tågluffning genom Europa. Vi blir borta minst 22 dagar. Det här känns jätte crazy men superspännande, vi är mer än redo. Det är bara en 7-vetes massa saker att göra innan vi åker, det är ju inte en charter resa vi åker på precis.
Jag kan inte se mig själv på ett "vanligt jobb" nu när jag ha hela livet framför mig. Därför känns tågluffningen som ett perfekt sätt att få "leka av mig lite" innan jag går och bli vuxen på riktigt.
 

Mellanbygden världens bästa tidning

Norran, Aftonbladet, Expressen, Folkbladet, Västerbottenskurien ja alla dessa tidningar kan slänga sig i väggen!
Det finns ingen bättre tidning än mellanbygden. Byarnas egna tidning! MEN, besvikelsen bli aldrig mer påtaglig när tidningen inte har en enda rubrik om Burträsk.


Aug. 13, 2013

Jag tycker det är kul att leka mammas PT!


13:augusti

Sen planet landade har jag hunnit med en hel del. Jag är ju numer arbetslös, arbetsökande, mitt emellan två jobb eller så har jag bara semester. Det beror helt på hur man vrider och vänder på det. Just nu gäller det bara att ta tag i saker och ting, och det kan jag väl smått säga, att det har jag gjort. 

Den här bilden togs exakt för ett år sedan, Vi firade Alicias födelsedag i Rhodos, och det var en helt sjuk kväll.
Grattis på födelsedagen min fina! Du bjuder på äventyr, och jag är glad att jag få följa med på dem.
 

sammanfattning

1 Jag har ätit musslor, scampi och snäckor
2 Jag har badat var 5:e minut
3 Jag har sovit i 17 grader
4 Jag har solat i 42 grader (skugga)
5 Jag har grinat till en sann bok (aldrig hänt)
6 Jag har skrattat åt mamma så jag fick magknip
7 Jag har skrikit i sömnen, (Simon vart livrädd)
8 Jag har sovit på en främlings axel i bussen (transfern, ops)
9 Jag har såklart blivit behandlad som en docka, då familjen älskar att jävlas med mig
10 Jag kan tänka mig att åka tillbaka i morgon

Primosten - Kroatien


Kroatien 2013

Thassos 2012
 
 

Pelle och jag

Medan ni äter kräftor, är jag klädd i en lurvig björnkofta och umgås med min efterlängtande stövare.

 

mobilens historia

Min vita crap-phone sa farväl till mig för några veckor sedan, efter att ha fått kontakt med vatten.
Mimmi fick liv i själva telefonen men kameran dog. Telefonförsäljaren skrattade och sa att denna gick inte att laga, utan han tyckte jag skulle köpa en ny telefon redan samma dag. Jävla försäljare...
Mobilen gick inte att rädda trodde jag ja och trodde han ja!!!!!
Efter en vecka i Kroatien med en temperatur mellan 38 - 42 grader i skuggan är nu min crap Iphone back to life.

LISA LYCKLIG!
 
 


 
 Så mitt tips är när eran telefon har fått en vattenskada (kan räcka med tårar tydligen) så skicka mobilen på en billig sista minutenresa till ett varmt land. vips du ha tjänat in en ny telefon.
 

14 timmar senare, och vi är hemma

När Anderssons ger sig av händer det alltid något.
I Turkiet blev pappa slagen i en mörk trappuppgång och blev tvungen att sy.
I Kreta blev mamma sjuk.
I Thailand blev Johannes bortförd på flygplatsen (en kniv i handbagaget, hans handbagage var visst fiskeväskan där av kniven)
I Thassos slutade  det med att Johannes fick gips på foten.
 
Ni hör själva... men jag kan inte hitta ett enda fel på den här resan. Allt var toppen, perfekt, lyckligt och med alla andra posivtiva ord som tillhör.
 

 
 

KROATIEN

Tiden går förbaskat fort! Det är den 2:a augusti och idag kliver jag på ett plan som förhoppningsvis landar i Kroatien.
Vi är 12 styckna "Anderssonare" som åker, och det känns faktiskt som att vi kan behöva ha den här veckan tillsammans. Vi ses om 7 dagar!
 
 

jag är ett socialt djur

Människan är ett socialt djur, jag är definitivt inte ett undantag. Familjen är i stugan och kvar är jag.
Det går helbra så länge jag jobbar, men en endaste ledig dag är mer än nog.
*Jag drog ut telefonsladden,
*jag låste ytterdörren,
*jag skruva på högsta musik,
*slutade att svara på sms.
Jag tror jag bli psykiskt störd när jag bli ensam. Man blir så passiv så man orka inte ens svara i telefonen.
 
 

RSS 2.0