helgen som var

 
Jag har lyckats kombinerat min helg med helgsjobb, och en underbar kväll med Burträsks tjejer.
Just nu har jag inte så mycket att komma med, jag hoppas snart att jag ska få bilderna från Tågluffningen, så att jag kan dela med mig av allt roligt.

Klant

Jävla klant jag är... 
Ni som känn mig, vet ju att jag gärna sitter på mina egna ben. Det betyder självklart inte att mina ben är fria från att  "somna". Jag kliver upp och envisas att gå på det somnade benet.... Benen viker sig och som om inte ett pladask med hakan först vore nog förnedrande??
 Nej en stukad fot och armbåge är det som behövdes för att jag ska fatta... Efter 15 munter på golvet lyckades jag ta mig upp... 
Klant klant klant

Jobbdag

Jag är ju någonstans på gränsen mellan arbetslös och i jobb, idag ha Fru chef gjort mallar, hon tyck att jag borde lära mig skriva på ett proffsigt sätt, coolt tycker jag:) Sjuk

Jag åkte på en riktig hållkäften-förkylning. Jag klagar inte, jag tyck att jag faktiskt är värd feber  och huvudvärk efter tre veckors luffning. Ingen ha varit sjuk på resan, vilket vi tackar änglarna för. Eller ja Amanda sa sig vara sjuk under två veckors tid, fast hon sa det bara i samband när något jobbigt stod i vägen. "Amanda gör det" hon svarar
" nej jag är sjuk" 
Vette fasen asså om hur sjuk hon egentligen var.. Hih

Time to say goodbye

Jag och Lindströms flickor har nu nästan varit hemma i en vecka. Jag ska inte ljuga, men helst av allt önskar jag att luffningen hade fortsatt ett par veckor till. Jag trivdes så galet bra i luffarmiljön.
 
Det är nyttigt att byta ut de vardagliga problemen till helt nya problem. Jag kan dela med mig av några "svåra" problem som vi faktiskt hade under dessa tre veckor.
 
1. Vi missade tunnelbanan, SHIT nu måste vi vänta i 4 minuter
2. Vem av oss som ska ta initiativet till att fråga på Engelska.
3. Vem av oss som ska sova längst upp i våningsängen, (ett problem mellan lindströmsflickorna)
4. Ett citat: "Nu har jag använt min tröja två veckor i rad, den behöver tvättas nuuu, i alla fall imorgon."
5. Att hålla oss för skratt när vi satt i vår tåg hytt, man får ju trotsallt inte skratta ÅT någon. Men det var en av våra största problem faktiskt...
6. När vi inte får upp en vinflaska.
 
 

Sista dagen i Prag

De 3 dagarna i Prag börjar nå sitt slut. Jag gillar verkligen Prag. Det är trevligt, fint, billigt och sen gör det ju inte mig att Europas största nattklubb är placerad här. En klubb med 5 våningar, med olika musikstilar, ni kan bara gissa vilken våning jag hängde på... Jamen 80-tal såklart! Lördagsmorgon

Lördagsmorgon, sliten från gårdagens bravader. Då lyssnar jag på euskefeurats låt,
 "det är här man känner vart stigarna går, man vet vem som är släkt med vem, det är hit man kommer när man kommer hem" 
Burträsk, yes jag längta hem exakt nu!!
Prag

Idag fredagen den 13:e.
Vi är incheckade på ett hostel i Prag. Denna gång delar vi rum med 23 andra TJEJER! Jag föredrar faktiskt mixade rum. Tjejer är såå... för mycket ibland.

Tågresan hit tog 24 h, och var typ smärtfri. Det som är tråkigt, är att det här är vårt sista hostel innan vi ska bege oss hem. Jag vill inte... Inte än!

Vi åt sushi, den var formidabel!
Amanda har lovat oss att på den här resa ska hon prova äta sushi, som din lilla mesen hon är peta hon ut gurkan och la på några riskorn, och säger sig ha ätit sushi...


Hejda rom !

Då var sagan i Rom snart slut, vilket känns otroligt tråkigt som vanligt!
Vi sätter oss på ett tåg ikväll mot Prag.

Där ska vi stanna i 4 nätter, vilket ska bli otroligt skönt. Det absolut tråkigaste med luffningen är att lämna ett ställe och transportsträckan till det nya landet. Det är inte tåget i sig utan, byten och väntetid, hitta rätt osv.


Liv eller död människor

När det inatt var dags att lägga sig, så ser jag en tjej som ligger nästan medvetslös i duschen, hon slog med händerna på marken så man kunde inte missa det (alkohol eller droger).

Två andra tjejer stod bara och glodde och försökte ignorera henne.
När jag fick syn på det, blev jag jävligt förbannad!
Jag fattar inte hur man som människa bara kan titta på utan att hjälpa till när man ser någon ligga medvetslös.
Jag blir ledsen på den mänskliga rasen!

Vi hjälpte till så hon fick fara med ambulansen, vilket känns mycket bra.
Jag hoppas innerligt att Kara som hon heter mår bättre idag. Hon var från nya Zeeland och reste själv, så hon är säkert livrädd!
Det gå inte bara att se på, hjälp till för tusan!
Liv eller död, liv eller död människor!


Hur är det i Burträsk??

Jag tro ni ha ganska bra koll om vad som händer på den här resan, men hemma då? Allt som det ska?
Anki nämnde nåt om att kiosken ha skaffat sig en ny ATG-maskin, och att det såklart var största nyheten i hela Burträsk! Hahah vad kul.


Rom

Det tog oss drygt 30 h att ta oss från Barcelona till rom! Vi blev tvungen att övernatta bland Italiens uteliggare. Jag vaknade ett antal gånger då folk hoppar mellan våra ben, kastar pengar och fotograferar oss.. Men vi överlevde.
Tågluffning är inte riskfritt!!


Resan fortsätter

En fredagskväll i Barcelona står vi i en varsin dusch och handtvättar Sveriges äckligaste tvätthög! Vi börjar ha gjort vårt här i Barca och imorgon börjar processen mot Rom.

Vi förbereder oss genom att boka boende, och den här gången leker vi med hoppet. Vi kommer att bo i ett tält på en camping.. Bli nog toppen! Vi ge int kräsna:)Barca

Vi älskar Barcelona, och Barcelona älskar oss! Vi har just bestämt oss för att stanna här en natt till. Vi trivs nämligen så bra här på Taylors.
Vi sover i ett 12-bäddsrum, så alla som bor här är som en liten familj. Varje kväll är det anordnat olika aktiviteter, som har alkohol inblandat.
Igår checkade det in två engelska pojkar i vårt rum. Vi sover rätt så nära varandra, så Amanda brukar hålla den snygga engelsmannen i handen innan vi ska somna. Somsagt vi lever och vi mår!!


Ni läser på egen risk!

Igårkväll klev vi på tåget till Barcelona. Det var ett lyxtåg i våra ögon, men vägen till tåget var allt annat än odramatisk. Så fort Alicia vänder ryggen mot jag och Amanda händer det saker. I det här fallet skulle Alicia på toa, och vi skulle leta reda på rätt tunnelbana.

Denna procedur kunde ha slutat med att både jag och Amanda blev av med allt värdefullt! Historien få vänta tills vi kom hem. Den är rätt så oroväckande för dig mamma. Men kan avslöja att gärningsmannen är nu längre inte på fri fot!


Sep. 02, 2013

Ni kanske undrar varför jag inte bara pyntar inläggen med bilder. Kameran har nämligen lagt av igen. Så vi få helt enkelt fixa det där med bilderna när jag kommer hem.

Vi har nyss bokat boende i Barcelona. Och vi kliver på ett nattåg ikväll, så det här blir perfekt.!:)


We are still in Paris

Igårkväll åkte vi till tornet för andra gången! Det är en liten bit att åka tunnelbana. Vi ville se tornet i ett natt-fodral! Självklart är tornet coolt! Nåt annat kan man inte säga.

Fransmännen är trevliga men det är som alla säger, de är halvknastliga med engelskan. Och helt plötsligt må jag plocka fram det 4-åriga språket franska. Och jag kan mycket mycket mer än vad jag trodde. Så Lisa Andersson kommunicera på franska.. Det trodde jag aldrig när jag satt på franska lektionerna med vanja:) kul


Sep. 01, 2013

På 5 dagar har vi varit i Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike! Helt sjukt när man tänker efter, 5 länder på 5 dagar! Det är det som kallas tågluffning vad jag förstå.
Många som vi träffar på vägen dom också "InterRailar" , åker helt själv. Vi har en isländska som bor i vårt rum, och hon är själv.. Jag skulle Dock aldrig göra samma val. Man behöver få skratta med några som man känner väl.


Paris

Vi är nu incheckade på ett hostel i Paris.
Vi har varit här två nätter , och imorgon blir det ett nytt land. Här trivs vi supermycket. Igårkväll var det vår första riktiga utekväll på den här resan. Vi pratade med två japaner, en australienska och tre fransmän, riktigt skoj.
Dessutom har vi checkat in Paris stolthet, tornet! Cooolt


RSS 2.0